Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au folosit, miercuri, armamentul din dotare pentru oprirea unui grup de persoane care au trecut înot Tisa din Ucraina, transportând colete voluminoase cu ţigări de contrabandă. Un singur cetăţean ucrainean a fost reţinut în urma acţiunii, restul membrilor grupului retrăgându-se în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de preesă transmis de Poliţia de Forntieră, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

"Astfel, în jurul orei 7.30, un echipaj al Poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase. După ce persoanele în cauză au ajuns pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, însă nici de această dată nu s-au oprit, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, în urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean, în vârstă de 23 ani, care era îmbrăcat în costum de neopren, restul persoanelor retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin şi au fost făcute căutări în zonă, fiind găsite 12 colete cu ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 55.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, în jurul orei 8.00, o patrulă a Poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a observat un autoturism care se deplasa în mare viteză de la frontiera de stat către localitatea de frontieră Sarasău, judeţul Maramureş.

Maşina condusă de un ucrainean în vârstă de 48 ani a fost oprită, fiind descoperite 4.500 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 40.500 lei.

În cauză se fac cercetări pentru contrabandă, iar autoturismul marca Citroen Xsara, cu număr de înmatriculare specific Franţei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.