Fiul unui transportator român din judeţul Bistriţa-Năsăud, răpit de nişte albanezi în Spania, a fost eliberat de poliţişti în urma unei acţiuni de amploare. Tânărul, de 28 de ani, a fost răpit pentru că peste 300 de kilograme de droguri nu au ajuns la destinaţia dorită de albanezi. În captivitate, bărbatul a fost bătut şi torturat. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă firma tatălui său este sau nu implicată în traficul de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul ataşaţilor de afaceri interne şi în urma unor acţiuni de amploare, la data de 30 august a.c., un bărbat, cetăţean român, de 28 de ani, victimă a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat şi luat în custodie de autorităţile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a.c”, a transmis, joi, Poliţia Română.  

Potrivit sursei citate, activităţile au fost desfăşurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu  procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, în care se  efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri şi lipsire de libertate în mod ilegal.  

”Din anchetă a reieşit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăţi de transport internaţional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînţelegeri în legătură cu un transport. Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbaţi, de origine albaneză, care l-ar fi reţinut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre şoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinaţie”, au precizat poliţiştii.  

Potrivit acestora, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor.  

”La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autorităţile române. Din investigaţiile efectuate, a mai reieşit faptul că, anterior datei de 4 august a.c., un bărbat, de 49 de ani, şofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia şi Germania”, mai arată poliţiştii.  

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt şofer, de la aceeaşi firmă de transport, un bărbat, de 42 de ani.  

Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferenţa de 400 de kg ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani.  

”La data de 24 august a.c., bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistriţa. La locuinţele lui, au fost efectuate 2 percheziţii, fiind descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, bărbatul de 49 de ani şi un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetăţeni români, au fost arestaţi de autorităţile spaniole”, se mai arată îninformarea poliiştilor.  

În timpul captivităţii, victima a suferit vătămări corporale provocate de persoanele bănuite de lipsire de libertate în mod ilegal,. Tânărul este în stare stabilă şi îşi revine de pe urma rănilor.  

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. 

Anchetatorii încă nu au stabilit dacă firma de transport este sau nu implicată şi dacă transportatorul şi fiul său ştiau că transportă droguri.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.