Mai multe firme din domeniul construcţiilor, materialelor de construcţii, publicităţii şi transporturilor sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce au înregistrat în contabilitatea societăţilor şi au declarat achiziţii fictive, prejudiciul total produs fiind de peste 15 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firmele sunt vizate în două dosare deschise de Parchetul Tribunalului Bucureşti, 26 de persoane suspectate în aceste cauze urmând să fie ridicate şi duse la audieri în urma unor percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe.

Într-unul dintre dosare, poliţiştii bucureşteni fac 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Prahova, 13 persoane urmând să fie ridicate şi duse la audieri la la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 4.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei. 

În acest dosar, prejudiciul produs bugetului de stat este de aproximativ 1,4 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de peste 3,5 milioane de lei.

În cel de-al doilea dosar, poliţiştii bucureşteni fac tot 13 percheziţii în Capitală şi judeţele Constanţa, Sibiu şi Bihor, iar în această cauză, alte 13 persoane vor fi duse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 3.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor, materialelor de construcţii, publicităţii şi transporturilor, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Prejudiciul produs bugetului de stat în acest caz este de peste 9.350.000 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.