Poliţiştii din Sibiu au deschis o anchetă după ce o femeie a reclamat că a fost înşelată cu 11.200 de lei prin metoda ”Accidentul”, fiind sunată de un bărbat care a spus că este procuror şi că ginerele ei a accidentat o femeie. Banii au fost ceruţi pentru o intervenţie chirurgicală urgentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O femeie din municipiul Sibiu s-a prezentat la Poliţia Sibiu joi după-amiază şi a sesizat faptul că a fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

”Victima a relatat poliţiştilor faptul că a fost apelată pe numărul de telefon fix de o persoană de sex masculin care s-a prezentat <<procurorul Cristian>> şi care a anunţat-o că ginerele său a fost implicat într-un accident rutier, respectiv că a lovit pe trecerea de pietoni o femeie. Bărbatul i-a solicitat bani pentru intervenţiile chirurgicale necesare”, se arată într-un comunicat publicat vineri de către poliţişti.

Femeia a înmânat unui bărbat necunoscut 11.200 de lei, iar câteva ore mai târziu şi-a dat seama că a fost înşelată.

Poliţiştii din Sibiu au deschis o anchetă şi fac cercetări în această cauză.

Tototdată, poliţiştii au lansat şi un avertisment, în special la adresa persoanelor în vârstă, ai căror copii sau rude apropiate sunt plecate în străinătate ori mutate în alte localităţi din ţară, precizând că înşelăciunea este simplă şi nu necesită o documentare prea riguroasă din partea hoţilor.

Reprezentanţii Poliţiei Sibiu au dat şi un scenariu după care se derulează de obicei înşelăciunile de acest fel: o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea, sau, ca în cazul de faţă, să suporte costurile unei intervenţii medicale urgente şi necesare.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu recomandă cetăţenilor să verifice orice informaţie şi să nu dea bani unor necunoscuţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.