O femeie din Piteşti care a fost prinsă pe Aeroportul "Henri Coandă" în timp ce încerca să aducă în ţară, în corp, aproximativ 350 de grame de metamfetamină şi un bărbat cu care ar fi colaborat au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Piteşti, au documentat activitatea a două persoane bănuite de trafic internaţional de droguri de mare risc.

"În cursul serii de 12 martie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti au surprins în flagrant delict, pe un aeroport din Bucureşti, o femeie din Piteşti, în timp ce ar fi încercat să introducă în România, în corp, aproximativ 350 de grame de metamfetamină", arată Poliţia Română.

Ulterior, femeia a fost dusă la sediul DIICOT Piteşti pentru cercetări.

De asemenea, în 13 martie, a fost prins în flagrant un bărbat cu care aceasta ar fi colaborat. Din maşina acestuia au fost ridicaţi 3.000 de lei, medii de stocare, precum şi bunuri cu valoare probatorie.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2017-2020, cei doi ar fi introdus şi comercializat droguri de mare risc în România.

"În cauză s-a stabilit că, în perioada 2017-2020, inculpaţii au efectuat deplasări frecvente cu avionul în Turcia pentru a se aproviziona cu cantităţi semnificative de droguri de mare risc în vederea comercializării acestora către consumatori de pe teritoriul României", arată DIICOT, într-un alt comunicat de presă.

Femeia prinsă pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" şi bărbatul au fost iniţial reţinuţi, iar în 14 martie au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Argeş.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.