Eleva de la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" din Brăila care a căzut de la fereastra clasei, aflată la etajul al treilea, va fi transportată la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, starea fetei fiind gravă, dar stabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Brăila, fata, în vârstă de 15 ani, prezintă numeroase traumatisme prin cădere de la înălţime, starea ei fiind stabilă, dar gravă. 

Ea va fi transportată, cel mai probabil, cu un elicopter la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, la Secţia Neurochirurgie. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Între timp, poliţiştii continuă să ia declaraţii de la profesori şi de la colegii fetei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Jenel Şogor, anchetatorii iau în calcul toate variantele, de la accident la intenţia de sinucidere. 

Incidentul a avut loc, luni dimineaţă, la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" din Brăila.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu, fata, elevă în clasa a IX-a, a căzut de la etajul al treilea, de la o înălţime de circa 6-7 metri. Ea ar fi trebuit să fie la ora de fizică, oră care se desfăşura în laborator, însă din motive necunoscute a rămas în clasă. De asemenea, ea a lipsit de la prima oră, de informatică, la ambele cursuri având absenţă.

Conform sursei citate, eleva era în clasă cu o colegă calificată la olimpiada naţională de limba latină, căreia profesorii, conform regulilor interne ale Colegiului Naţional "Gheorghe M. Murgoci", i-au permis să rămână în clasă pentru a se pregăti în vederea susţinerii concursului.

La un moment dat, eleva s-a aşezat pe pervaz, iar colega i-ar fi atras atenţia că poate cădea, însă aceasta i-ar fi răspuns că obişnuia şi în gimnaziu să stea la fereastră. La un moment dat, fata a căzut de la etaj.

Imediat, au fost anunţate Poliţia, Inspectoratul Şcolar şi Jandarmeria. O ambulanţă a preluat-o rapid pe fată şi a transportat-o la Spitalul Judeţean din Brăila.

Potrivit asistentei medicale din cadrul Colegiului, fata era conştientă când a fost preluată de ambulanţă. Din primele informaţii reieşea că eleva a suferit mai multe traumatisme cranio-faciale şi o ruptură de piramidă nazală, dar şi un traumatism la coloana vertebrală.

"Am cerut directorului Colegiului să întocmească un raport şi de acolo vom avea şi date suplimentare", a declarat, pentru News.ro, şeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu. 

Pe primul semestru şcolar, fata a avut media 8.33 şi numeroase absenţe, motiv pentru care a avut nota scăzută la purtare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.