Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea a fost reţinută, joi, pentru 24 de ore de poliţia bulgară, în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile române, transmite agenţia bulgară BTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un fost ministru român a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţia bulgară joi, a anunţat Ministerul de Interne.
 
Elena Gabriela Udrea, care a fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului din 2009 până în 2012, a fost reţinută în urma unui mandat european emis de poliţia română, de oprire a unui vehicul care intră în Bulgaria.
 
Autorităţile române au spus că în maşină se afla o româncă condamnată la şase ani de închisoare pentru corupţie. Ministerului de Interne bulgar i s-a cerut să oprească cetăţeanul român să părăsească ţara sau să evadeze.
 
Femeia a fost reţinută în apropierea punctului de control Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române.
 
Poliţia bulgară a fost informată că Udrea a acţionat astfel încât să obţină peste 12 milioane de lei româneşti şi 1,1 milioane de euro de la mai multe firme, mai scrie BTA. 
 

Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria. Ea ar fi fost prinsă în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.