Douăzeci de cetăţeni din Irak şi Siria, între care cinci copii, majoritatea solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, au fost descoperiţi de către poliţiştii de frontieră arădeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, joi dimineaţă, în jurul orei 3.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, au descoperit douăzeci de cetăţeni străini, între care trei femei, 12 bărbaţi şi cinci copii, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări.

La verificările preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, iar minorii  între patru şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.