Două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Iaşi pentru introducere, fără drept, în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii au găsit, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, aproape 1.500 de comprimate de MDMA (ecstasy).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, cei doi inculpaţi sunt suspectaţi că au introdus, în mod repetat, în ţară cantităţi importante de droguri de mare risc, în scopul comercializării acestora pe raza judeţului Iaşi.

"Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la data de 25.09.2020, cei doi inculpaţi au expediat din Bruxelles, Belgia, un colet, prin intermediul unei firme de transport internaţional de persoane, în care se afla o cantitate mare de comprimate de MDMA, aceştia deplasându-se spre România cu acelaşi autocar ce a transportat coletul", arată sursa citată.

În 1 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial  Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au făcut două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 1.450 de comprimate MDMA (ecstasy), 8,56 grame de fragmente de comprimate MDMA (ecstasy), precum şi alte bunuri care au legătură cu activitatea infracţională.

Vineri, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.