Două grupuri de migranţi - unul format din 17 cetăţeni sirieni care încercau să intre în România prin apropierea punctului de trecere a frontierei Ostrov-Silistra şi celălalt format din patru libanezi şi un algerian care trecuseră ilegal graniţa cu Serbia - au fost depistate, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul grup a fost depistat de poliţişti în apropierea localităţii Lunga din judeţul Timiş, foarte aproape de graniţa cu Serbia.

Unul dintre agenţii Poliţiei de Frontieră a observat, cu ajutorul unei camere cu termoviziune, un grup de persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat au intervenit mai multe patrule de supraveghere a frontierei de stat, împreună cu jandarmii, grupul de migranţi fiind interceptat în apropierea graniţei.

Din verificările poliţiştior s-a stabilit că patru dintre migranţi sunt de origine libaneză, iar cel de-al cincilea este algerian. Ei au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani şi au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Al doilea grup era format din 17 persoane şi a fost depistat sâmbătă, în jurul orei 10.30, de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în localitatea Ostrov din judeţul Constanţa, în apropiere de punctul de trecerea frontierei cu Bulgaria. Cei 17 au declarat că sunt sirieni şi că voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, grupul de sirieni era format din 11 adulţi şi şase copii. Ei au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov pentru cercetări.

La finalul cercetărilor, ambele grupuri, atât cel depistat la Lunga, cât şi cel de la Ostrov vor fi returnate în Serbia şi, respectiv, Bulgaria, conform protocoalelor cu cele două state privind readmisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.