Două grupări infracţionale specializate în trafic de cocaină şi cannabis, respectiv substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, au fost destructurate în urma a 17 percheziţii. În primul caz, şapte persoane au fost arestate preventiv după ce ar fi distribui cocaină şi cannabis în zona cluburilor şi localurilor din Bucureşti. A doua grupare ar fi vândut droguri şi produse susceptibile a avea efecte psihoactive unor tineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au investigat activitatea infracţională a unei grupări care distribuia cocaină şi cannabis în Bucureşti, în special în zona cluburilor şi localurilor.
 
Joi, poliţiştii au făcut 12 percheziţii, în Capitală, la domiciliile şi reşedinţele a 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani. Ca urmare, au fost ridicate pentru cercetări 150 de grame de cocaină, 600 de grame de cannabis, 26.000 de lei, 350 de euro susceptibili a proveni din traficul de droguri, o armă, 2 cântare electronice de precizie, 7 telefoane mobile şi 7 cartele sim.
 
Cei şapte au fost audiaţi la DIICOT şi apoi reţinuţi. Ulterior, judecătorii au dispus arestarea preventivă a celor şapte pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată şi constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Într-un alt caz, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu, au făcut, tot joi, cinci percheziţii domiciliare la locuinţele a 6 persoane bănuite de trafic de droguri şi operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.       
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate droguri de mare risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 2.200 de lei, precum şi obiecte utilizate în activitatea de dozare, ambalare şi comercializare.
 
La sediul DIICOT Giurgiu, au fost duse la audieri 16 persoane, iar patru dintre acestea au fost reţinute pentru efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive şi deţinere de droguri de mare risc în vederea propriului consum.
 
Ulterior, două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar celelalte două puse sub control judiciar.
 
Produsele ar fi fost comercializate din noiembrie 2019 unor consumatori cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani.
 
La acţiune au participat şi jandarmi din Giurgiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.