Două containere în care se găseau deşeuri, expediate din Australia, au fost descoperite în Portul Constanţa Sud - Agigea. Conform documentelor vamale, în cele două containere s-ar fi aflat anvelope uzate pentru autoturisme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în 18 martie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud -Agigea, au făcut, în Portul Constanţa Sud - Agigea, controlul fizic la două containere care, în conformitate cu actele vamale depuse, conţineau anvelope uzate pentru autoturisme.
 
"În urma controlului efectuat s-a constatat că cele două containere conţin deşeuri, expediate de o societate comercială din Australia pentru o societate comercială din România, de pe raza judeţului Suceava. Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi returnării acestora către expeditor”, se arată în comunicat. 
 
Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru exportul sau importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală. În această cauză este cercetat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Suceava.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.