Două fete de 13 şi 14 ani din judeţul Maramureş şi-au înscenat răpirea, una dintre ele trimiţându-i mesaje mamei sale în care susţinea că se află într-o maşină care s-ar îndrepta spre Cluj. Echipele de căutare formate de poliţişti le-au găsit nevătămate, după câteva ore, într-o zonă retrasă din oraşul Borşa, iar ulterior au stabilit că ele s-au înţeles cu un tânăr să le ducă cu maşina la bunica uneia dintre ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ieri, 28.10.2020, la ora 13.10, un bărbat a sesizat Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei despre faptul că în jurul orei 12.00, fiica sa, de 14 ani, a fost răpită. Conform spuselor bărbatului, aceasta ar fi fost constrânsă să urce într-o maşină de culoare neagră, care a plecat în direcţia localităţii Bogdan Vodă", a transmis, joi, Poliţia Română.
 
După zece minute, o reprezentantă a unui Centru de Primiri în Regim de Urgenţă din judeţ a sesizat Poliţia despre faptul că o fată de 13 ani, instituţionalizată, a plecat fără acordul unităţii.
 
"Mai mult, minora de 14 ani a transmis mesaje telefonice mamei sale, precizând că a fost răpită, că nu poate vorbi şi că din câte a observat autoturismul în care se află se îndreptă spre Cluj", au menţionat reprezentanţii Poliţiei.
 
Având în vedere gravitate situaţiei, a fost constituită o echipă complexă de cercetare şi căutare, a fost întocmit dosar penal, iar pentru soluţionarea cauzei în timp cât mai scurt au fost mobilizate mai multe forţe şi mijloace din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Borşa, din Vişeu de Sus, Dragomireşti, Săliştea de Sus şi din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bogdan Vodă. 
 
"De la primirea apelurilor, pentru toţi cei implicaţi a început o luptă contra cronometru, toate activităţile fiind coordonate de conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş, cu sprijinul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.
Verificările efectuate ulterior de poliţişti au relevat faptul că cele două minore au plecat cu acelaşi autoturism, existând posibilitatea ca ele să se fi înţeles în prealabil cu privire la plecare", a arătat sursa citată.
 
După câteva ore, cele două adolescente au fost găsite, nevătămate, într-o zonă retrasă din oraşul Borşa, fiind duse la sediul Poliţiei Sighetu Marmaţiei, pentru a se stabilit cu exactitate ce s-a întâmplat.
 
"Astfel, poliţiştii au stabilit că, la cererea lor, cele două fete s-au înţeles în timpul zilei să se deplaseze pe raza oraşului Borşa şi au fost aşteptate de către un tânăr de 20 de ani, care le-a transportat cu autoturismul până la bunica uneia dintre ele. Întrucât ştiau că sunt căutate de poliţie, acestea s-au dus într-o zonă retrasă, în care au fost găsite", au explicat reprezentanţii Poliţiei.
 
Pe toată perioada plecării, cele două fete nu au fost victimele vreunei infracţiuni.
 
"Activităţile pe care le desfăşoară poliţiştii într-un caz de răpire sunt complexe şi presupun gestionarea unor situaţii şi derularea unor activităţi investigative pe toate palierele, precum verificări în teren, exploatarea informaţiilor obţinute, identificarea, localizarea şi coordonarea forţelor participante. Ţineţi cont de faptul că în timp ce poliţiştii intervin la asemenea cazuri, cineva are nevoie în realitate de ajutorul forţelor de ordine", a mai transmis Poliţia Română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.