Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, după ce o fetiţă de opt ani a fost muşcată de un câine comunitar, pe o stradă din municipiul Târgu Jiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au declarat că poliţiştii s-au autosesizat în cazul unei fetiţe de opt ani, muşcată de un câine comunitar pe Aleea Nicolae Titulescu din Târgu Jiu, în condiţiile în care părinţii copilei nu au depus plângere penală.

"Având în vedere faptul că o fată în vârstă de opt ani a fost muşcată de un câine în municipiul Târgu Jiu şi în lipsa unei plângeri prealabile a părţii vătămate, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar de cercetare penală în care se cercetează comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi dispuse măsurile legale prin Parchet", a declarat, marţi, pentru News.ro inspector principal Ion Lazăr Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, iar fetiţa a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Târgu Jiu, unde a rămas internată la Secţia de Oftalmologie.

“A fost o solicitare pentru echipajul SMURD în municipiul Târgu Jiu, pe Aleea Nicolae Titulescu. A fost preluată o fetiţă de opt ani, care avea plăgi la faţă”, a declarat Mihai Avramescu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. 

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu, instituţie care are în subordine Serviciul de Ecarisaj, susţin că padocul municipalităţii este ocupat la capacitate maximă, iar numărul câinilor comunitari de pe străzile oraşului este în continuă creştere.

“Primăria Târgu Jiu regretă incidentul produs. La ora actuală, padocul Târgu Jiu este ocupat la capacitate maximă, în locul respectiv aflându-se peste 400 de patrupede. Serviciul Ecarisaj acţionează permanent, numărul câinilor este din ce în ce mai mare, de aceea şi interesul Primăriei Târgu Jiu este acela de a reduce acest fenomen. Autorităţile locale poartă discuţii intense de a extinde padocul la o capacitate de aproximativ 1200 locuri”, a declarat Loreda Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.