Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unui tânăr de 20 de ani din Galaţi în locuinţa căruia au găsit mai multe petarde interzise, în urma cercetărilor descoperindu-se că obiectele erau destinate aprovizionării protestatarilor de la manifestaţiile împotriva măsurilor impuse de către Guvern în contexul pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Galaţi, vineri, ca urmare  a informaţiilor deţinute la nivelul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, poliţiştii din cadrul acestui serviciu au făcut o percheziţie  domiciliară, la locuinţa unui tânăr,  de 20 de ani, din municipiul Galaţi.

Cu această ocazie, a fost găsită cantitatea de 20 de bucăţi petarde, categoria F3, deţinute ilegal.

Din cercetări, a reieşit că persoana în cauză ar fi intenţionat să comercializeze petardele, participanţilor la protestele organizate, în ultima perioadă, pe raza municipiului Galaţi, faţă de interdicţiile impuse în contextul pandemiei de Sars-Cov-2.

"Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de "operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept", precizează IPJ Galaţi.

Pe de altă parte, vineri, Jandarmeria a anunţat că, în urma cercetătorilor specifice, au mai fost aplicate încă 79 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la protestele neautorizate ce au avut loc în municipiul Galaţi în ultimele seri.

  "În urma verificărilor operative efectuate de către Jandarmeria Galaţi cu privire la protestele neautorizate ce au avut loc în municipiul Galaţi, în zilele de 28, 29, 30 şi 31 martie 2021 au fost aplicate alte 79 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 36.250 lei.

Sancţiunile aplicate au vizat tulburarea ordinii şi liniştii publice, circulaţia persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă şi nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie epidemiologică", transmite Jandarmeria Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.