Un poliţist de frontieră din judeţul Dolj a fost arestat pentru luare de mită şi complicitate la braconaj după ce a ajutat patru bărbaţi să vâneze ilegal, primind de la aceştia vânat în valoare de 2.500 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţistul de frontieră este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de luare de mită şi alte trei de complicitate la braconaj cinegetic. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în perioada iunie – octombrie 2016, agentul le-a permis inculpaţilor Nicolae Balaci, Florin Şarlă, Alexandru Ovidiu Ozun şi Bogdan Cosmin Bărbulescu să împuşte în mod ilegal mistreţi şi iepuri.

Agentul le facilita celor patru bărbaţi accesul pe un fond cinegetic unde aceştia împuşcau animale, ulterior ajutându-i să părăsească zona în siguranţă.

Pentru ajutorul său, poliţistul de frontieră ar fi primit vânat braconat în valoare de aproximativ 2.500 de euro, potrivit sursei citate.

”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în noaptea de 16/17.10.2016, agentul de poliţie Iovan Aurel le-a facilitate braconierilor accesul în zonă, aceştia împuşcând patru mistreţi şi trei iepuri, a căror valoare a fost estimată la aproximativ 6.000 de euro. Ulterior, s-a procedat la efectuarea de percheziţii domiciliare în trei locaţii aparţinând braconierilor şi agentului de poliţie, ocazie cu care au fost găsite animalele împuşcate, precum şi o cantitate însemnată de peşte", se arată în comunicat.

Toţi cei cinci suspecţi au fost reţinuţi, marţi, pentru luare de mită, dare de mită, braconaj cinegetic şi complicitate la braconaj, a doua zi patru dintre ei fiind prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul de frontieră a ajuns în arest, în timp ce în cazul unuia dintre ceilalţi suspecţi s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.