Peste 15.500 de produse cosmetice, în valoare de aproape 400.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii doljeni, oamenii legii având informaţii că acestea sunt fie contrafăcute, fie provin din activităţi de contrabandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au făcut şase percheziţii domiciliare, la locuinţele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani, bănuite că ar fi efectuat activităţi comerciale ilicite cu produse contrafăcute sau provenite din contrabandă.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit 15.566 de produse cosmetice purtând însemnele şi inscripţiile unor mărci înregistrate, pentru care nu au putut fi prezentate documente de originalitate sau autenticitate, valoarea acestora fiind de aproximativ 390.000 de lei.

De asemenea, oamenii legii au mai descoperit şi 16 litri de băuturi alcoolice, fără timbru de marcaj fiscal, în valoare de 3.500 de lei.

Bunurile, care ar fi urmat să fie comercializate, au fost confiscate. Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor 37.950 de lei şi 5.550 de euro.

Anchetatorii continuă investigaţiile pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

La activităţile desfăşurate au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.