Poliţiştii de frontieră din Dolj au găsit, în urma controlului făcut într-un camion, aproape 14 tone de tutun mărunţit, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă. Marfa, a cărei valoare este estimată la peste 1,5 milioane de lei, a fost indisponibilizată de poliţişti, iar şoferul este cercetat pentru contrabandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean bulgar, în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, pe ruta Grecia-Slovacia, tutun brut, neprelucrat.

În urma controlului amănunţit, poliţiştii au descoperit, în cabina pentru marfă, 99 de cutii, fiecare având 140 de kilograme, cantitate netă, în care se afla tutun mărunţit, contrar celor înscrise în documentele prezentate la control, respectiv tutun brut - neprelucrat.

Ca urmaere, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat cele 13.860 kg de tutun, în vederea continuării cercetărilor, iar faţă de şoferul bulgar se efectuează cercetări pentru contrabandă, conform art. 270, alin. 2 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.