Poliţiştii din Dolj au dat o amendă de 3.000 de lei pentru organizarea unei întruniri electoralem, în comuna Calopăr, fără respectarea măsurilor de combatere a pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Dolj a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii oraşul Segarcea s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a două întruniri în spaţiu deschis, în comuna Calopăr şi în oraşul Segarcea. 
 
“Astfel, poliţişti din cadrul Secţiei 13 Politie Rurală Segarcea au sancţionat contravenţional conform art. 65, lit. j din Lg. 55/2020, cu amendă în valoare de 3000 lei, un bărbat de 63 ani, din comuna Calopăr, care nu a respectat interdicţiile stabilite, organizând în ziua de 22 august, o întrunire cu cetăţenii în spaţiu deschis în comuna Calopăr. De asemenea, un alt bărbat de 45 de ani, din Segarcea, care în urmă cu aproximativ o lună de zile, nu a respectat interdicţiile stabilite conform art. 5, alin. 3, lit. a din Lg. 55/2020, a fost sanţionat contravenţional pentru încălcarea aceloraşi prevederi ale Legii 55/2020”, a precizat IPJ Dolj. 
 
Sursa citată a menţionat că organizarea şi desfăşurarea unor întruniri, în spaţii deschise, constituie contravenţie, în măsura în care nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 15.000 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.