Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit într-un microbuz 69 de pistoale cu gaze şi 6 arme cu aer comprimat, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă în ţară, fără să deţină autorizaţiile legale. El dorea să transporte armele în Lituania şi Letonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean bulgar în vârstă de 38 de ani. Acesta transporta diverse produse din Bulgaria, pentru o firmă din Lituania şi Letonia.

“Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului şi au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, patru colete în care se aflau 69 de pistoale neletale cu gaze, calibru 9 mm şi 6 arme cu aer comprimat neletale, calibru 5,5 mm”, au precizat reprezentanţii IGPF.

Cu ocazia verificărilor, cetăţeanul bulgar a declarat că este şoferul unei firme de curierat, iar acesta nu a putut prezenta autorizaţiile speciale pentru a transporta armele pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Serviciul de Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Dolj, iar pistoalele şi puştile, în valoare de 11.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.