Un bărbat din Germania şi o femeie din Anglia care s-au aventurat pe un traseu închis din cauza zăpezii în Munţii Călimani şi nu au mai putut înainta au fost salvaţi de către jandarmii din Bistriţa-Năsăud. Cei doi au primit îngrijiri medicale pentru hipotermie şi epuizare fizică, dar nu a fost necesară transportarea la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii din Bistriţa-Năsăud au anunţat, luni, că în cursul nopţii au intervenit pentru salvarea a doi turişti străini - un bărbat din Germania şi o femeie din Anglia, ambii de 28 de ani -  care au urcat în zona numită Piatra lui Orban, din Munţii Călimani, şi nu au mai reuşit să se întoarcă la baza traseului, în apropierea staţiunii Colibiţa.

”Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că s-a înnoptat, iar cei doi nu cunoşteau zona, nu aveau echipament corespunzător pentru un asemenea traseu şi nu deţineau niciun dispozitiv de iluminat pe timp de noapte”, au anunţat jandarmii.

Turiştii au fost găsiţi după aproximativ trei ore şi le-au spus jandarmilor că ştiau că ştiau că traseul pe care au pornit, un traseu de opt ore, este închis din cauza stratului de zăpadă.

Cei doi au primit îngrijiri medicale pentru hipotermie, epuizare fizică accentuată şi o stare de panică în urma celor întâmplate, nefiind necesar transportul la spital.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.