Doi turişti din Republica Moldova, care s-au rătăcit în Postăvaru, luni seară, au fost ajutaţi de jandarmi să ajungă la baza pârtiei din Poiana Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmeria Braşova a transmis că doi jandarmi care se pregăteau, luni seară, să încheie tura de serviciu, au auzit strigăte de ajutor din pădure.

“Colegii noştri Ruxandra şi Călin se pregăteau să-şi încheie tura de serviciu şi au început coborârea din partea superioară a masivului Postăvaru pe schiuri, însă, la un moment dat, în zona de platou a pârtiei Ruia au auzit strigăte de ajutor din pădure. S-au apropiat de luminile ce se zăreau şi au găsit doi turişti care se rătăciseră. Colegii noştri au ajuns la momentul potrivit, pentru că cei doi nu mai reuşeau să găsească drumul şi se pregăteau să sune la 112 pentru a cere ajutor”, a transmis Jandarmeria Braşov.

Sursa citată a precizat că cei doi turişti au fost ajutaţi să coboare, dar nu aveau prea mare experienţă pe schiuri, aşa că, în unele locuri, au coborât fără acestea.

Turiştii au fost aduşi în siguranţă la baza pârtiei din Poiana Braşov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.