Doi tineri din judeţul Botoşani au fost reţinuţi după ce ar fi înfiinţat o cultură de cannabis, poliţiştii şi procurorii DIICOT găsind, în urma unor percheziţii, aproximativ un kilogram din acest drog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Botoşani au dispus, duminică, reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, pentru cultivarea, producerea şi deţinerea de droguri de risc fără drept, în vederea vânzării.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie 2020 – octombrie 2020, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, cei doi inculpaţi au procurat de pe un site seminţe de plante de cannabis, pe care le-au folosit pentru a înfiinţa o cultură de plante de cannabis. În cursul lunii octombrie 2020, plantele au fost recoltate şi uscate, cu intenţia de a fi comercializate către consumatori de astfel de substanţe de pe raza judeţului Botoşani", arată DIICOT.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, au făcut 5 percheziţii domiciliare, duminică, în oraşul Darabani, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis, mai multe dispozitive pentru mărunţit şi un cântar electronic.

Luni cei doi inculpaţi - doi tineri, de 21 şi 25 de ani - vor fi prezentaţi Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.