Doi tineri, unul de 22 de ani şi celălalt de 25 de ani, condamnaţi la închisoare pentru că au violat, în octombrie 2014, două tinere din Slobozia au fost prinşi în Germania, în urma cooperării dintre poliţiştii români şi germani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română anunţă că, în urma cooperării dintre poliţiştii români şi cei germani, au fost prinşi, în Germania, doi bărbaţi căutaţi internaţional de autorităţile române, pentru viol.

Unul dintre aceştia, în vârstă de 25 de ani, era condamnat la 8,1 ani de închisoare, iar celălalt, de 22 de ani, la 5 ani de închisoare.

Cei doi sunt acuzaţi că, în noaptea de 19 spre 20 octombrie 2014, au violat două tinere din Slobozia.

În cadrul unei operaţiuni ENFAST declanşată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - Poliţia Română, în colaborare cu echipa FAST Germania, cei doi au fost prinşi în Germania, în 24 martie.

Cei doi au fost arestaţi, urmând să fie predaţi autorităţilor române.

Activităţile investigative în cauză au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Ialomiţa.

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de "Urmăriri", pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte localizarea, arestarea şi predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.