Doi profesori din judeţul Buzău, care ar fi concubini, ar fi implicaţi într-o grupare de trafic de droguri de mare risc, care ar fi acţionat în mai multe judeţe. Gruparea a fost destructurată, marţi, de poliţiştii din Buzău, surse din rândul anchetatorilor susţinând că ar fi vorba despre un profesor de Economie la şcoli din Buzău şi Pătârlagele, celălalt fiind psihopedagog la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Buzău. Cei doi profesori, alături de alte persoane, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform anchetatorilor, doi profesori din Buzău s-ar afla printre persoanele suspectate că făceau rost de droguri de la dealeri din alte judeţe şi apoi le vindeau clienţilor din municipiul Buzău.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre două cadre didactice care ar preda în municipiul Buzău. Unul dintre profesori ar preda la o şcoală specială, celălalt la un colegiu tehnic.

Grupul respectiv ar fi fost constituit din mai multe persoane din judeţul Buzău. Suspecţii cumpărau droguri de la dealeri din alte judeţe, precum Vrancea, Brăila sau Teleorman. Făceau rost  de droguri de mare risc şi de etnobotanice pe care ulterior le vindeau, mai ales, în oraşul Buzău.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulţi bănuiţi, din judeţul Buzău, ar fi achiziţionat, de la persoane din judeţele Vrancea, Brăila şi Teleorman, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) şi substanţe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA şi 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicaţii online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede", precizează IPJ Buzău,

Potrivit anchetatorilor, tranzacţiile se desfăşurau online, fără ca traficanţii şi clienţii să se întâlnească.

"Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească,  cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei", mai precizează poliţiştii,

La audieri sunt duse, la sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Buzău, 25 de persoane, printre care şi cele două cadre didactice. De asemenea, vor fi audiaţi mulţi tineri cu care traficanţii ar fi colaborat pentru a aduce drogurile de risc şi etnobotanicele în Buzău. Vor fi audiaţi suspecţi din Buzău, Brăila, Vrancea şi Teleorman.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.