Doi poliţişti şi un tehnician silvic au fost reţinuţi, luni, de către ofiţerii de Poliţie Judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj al DGA, în urma unui flagrant, după ce au primit mită suma de 10.000 lei. În schimbul banilor, oamenii legii ar fi trebuit să oprească cercetările într-un dosar penal pe numele unui doljean prins la furat de lemne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform anchetatorilor, doi poliţişti de la o secţie de poliţie rurală din judeţul Dolj l-au surprins, în luna ianuarie 2017, pe un bărbat în timp ce transporta material lemnos fără a deţine documente de provenienţă. Oamenii legii i-au întocmit acestuia proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, în baza căruia s-a întocmit dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

"Ulterior, la domiciliul lui M.C. s-au făcut percheziţii, ocazie cu care au fost depistate cantităţi importante de material lemnos. Pentru inventariere, s-a apelat la C.I., tehnician silvic, care a constatat că, din cauza cantităţii mari de material lemnos sustras şi deţinut de M.C., acesta urmează să fie cercetat penal pentru infracţiuni la regimul silvic. Ca urmare a întocmirii dosarului penal, C.I. l-a abordat pe denunţător şi i-a propus ca, pentru a nu fi tras la răspundere penală, să achite o «cotizaţie» unei asociaţii a proprietarilor de păduri, în cuantum de 10.000 lei, şi amenzi contravenţionale de 6.000 lei. C.I. şi cei doi poliţişti au stabilit ca prejudiciul constatat să fie coborât sub limita infracţiunii, astfel încât dosarul penal să fie înaintat parchetului competent cu propunere de clasare, iar M.C. să fie sancţionat contravenţional cu suma de 2.500 lei, dar numai după ce acesta va achita 7.500 lei către asociaţia indicată", se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie. 

Luni, conform înţelegerii dintre denunţător şi poliţişti, bărbatul s-a întâlnit cu unul dintre oamenii legii şi cu inspectorul silvic, a plătit la casieria primăriei din localitate 10.000 lei, fiindu-i eliberate în acest sens documente justificative de încasare a amenzilor contravenţionale care totalizau 2.500 lei şi o chitanţă de încasare pentru suma de 7.500 lei, reprezentând „cotizaţie” pentru asociaţie.

Cei doi poliţisti au fost reţinuţi împreună cu inspectorul silvic, ei fiind cercetaţi de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi favorizarea făptuitorului, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.