Doi tineri din Bucureşti care au urcat pe munte, miercuri, au rămas blocaţi într-o zonă greu accesibilă din Masivul Bucegi, ei cerând sprijinul salvamontiştilor. Echipe de salvatori de la Salvamont Buşteni au pornit n căutarea lor, iar misiunea se anunţă deosebit de dificilă, în condiţiile în care pe munte ninge, vizibilitatea este redusă şi este risc însemnat de producere a unor avalanşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, doi turişti cu vârste de 23 de ani, din Bucureşti, s-au rătăcit şi au rămas blocaţi, miercuri după-amiază, pe un traseu din Masivul Bucegi, ei cerând sprijinul salvamontiştilor.

Turiştii au spus că au urcat pe munte şi nu mai pot înainta, precizând doar că sunt într-o zonă sub cabana Caraiman. Ulterior apelului, salvamontiştii nu au mai putut lua legătura prin telefon cu cei doi.

Echipe de salvamontişti au ponit în căutarea acestora, însă misiunea este extrem de dificilă, a precizat Haiduc.

Pe munte ninge, vizibilitatea este redusă, iar la altitudini mari este risc însemnat de producere a unor avalanşe.

Începând de miercuri ora 18.00 şi până vineri, la ora 06.00, va intra în vigoare o nouă avertizare cod portocaliu, emisă pentru 12 judeţe din zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, între care şi Prahova. În aceste judeţe va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60 - 70 de kilometri pe oră şi peste 80 - 90 de kilometri pe oră, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.