Doi bărbaţi în vârstă de 35 şi 39 de ani au fost reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant de poliţiştii din Capitală imediat după ce au furat dintr-o locuinţă mai multe sume de bani. Ei sunt suspectaţi şi în cazul unor alte furturi, comise de la începutul lunii octombrie în diferite sectoare din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii au prins în flagrant, miercuri, doi bărbaţi de 35, respectiv 39 de ani, imediat după ce au sustras dintr-o locuinţă din Sectorul 4 mai multe sume de bani în lei şi valută.

Cei doi au fost imobilizaţi şi duşi la audieri, iar în urma percheziţiilor corporale au fost găsite mai multe instrumente destinate a fi utilizate pentru deschiderea încuietorilor, precum şi 22.000 de lei, 375 de euro şi două bijuterii, stabilindu-se că acestea ar fi fost sustrase din locuinţa respectivă.

Extinzând cercetările, în sarcina bărbaţilor s-a reţinut că, în 3 octombrie, ar fi pătruns într-o locuinţă din Sectorul 3, de unde ar fi furat 700 de lei, iar când au fost surprinşi de proprietara casei aceştia au folosit forţa fizică, pentru a-şi asigura scăparea.

De asemenea, s-a reţinut că în 23 octombrie, cei doi bărbaţi ar fi pătruns într-o locuinţă din Sectorul 6, de unde ar fi sustras mai multe sume în lei şi valută, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 12.000 de lei.

În 24 octombrie, au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele celor doi, cu această ocazie fiind găsite mai multe telefoane mobile, sume de bani, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

De asemenea, la percheziţia autoturismului pe care aceştia l-ar fi folosit la comiterea faptelor, au fost găsite mai multe obiecte anume confecţionate pentru deschiderea încuietorilor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cu privire la săvârşirirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat, cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.