Doi bărbaţi - tată şi fiu - au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Gorj după ce ar fi recrutat mai multe tinere, între care unele minore, şi le-ar fi dus în Germania, Austria şi Elveţia, pentru a practica prostituţia. Banii obţinuţi ar fi fost folosiţi de cei doi la achiziţia de imobile, a unui autoturism de lux şi a unor vacanţe scumpe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, pentru trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, complicitate la proxenetism şi spălare a banilor.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpaţi a recrutat mai multe tinere minore şi majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate şi le-a transferat în Germania, Austria şi Elveţia, în scopul exploatării sexuale. Inculpatul posta anunţuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienţi şi închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituţia", arată DIICOT.

Comunicarea cu clienţii se făcea exclusiv prin reţelele de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienţii şi stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora.

Inculpatul era ajutat de către tatăl său, care transporta tinerele în vederea practicării prostituţiei şi prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activităţi.

O parte din banii astfel obţinuţi au fost folosiţi de inculpaţi pentru achiziţionarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux şi a unor vacanţe de lux, iar restul au fost plasaţi în cutii de valori în diverse bănci din Elveţia.

Joi, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au făcut trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, în urma cărora au fost ridicate 10 telefoane mobile, sume de bani, cartele SIM şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Potrivit Poliţiei Române, unul dintre bărbaţii reţinuţi are 30 de ani, iar celălalt est tatăl său, de 52 de ani. Vineri, unul dintre inculpaţi va fi prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.