Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant de ofiţerii DGA din Ilfov şi Vrancea când încercau să le ofere, ca mită, 8.000 de lei, respectiv 5.000 de lei, la doi poliţişti pentru a fi favorizaţi în dosarele în care erau cercetaţi pentru infracţiuni rutiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), poliţiştii judiciariaşti de la DGA - Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov (D.A.M.B.J.I.), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au prins în flagrant, marţi, o persoană fără calitate specială, care i-a dat 8.000 de lei unui ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Ilfov – Poliţia Staţiunii Snagov, martor denunţător în acest caz.

Banii i-au fost daţi poliţistului pentru a propune o soluţie de clasare într-un dosar penal în care inculpatul este cercetat pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Dosarul s-a constituit în urma denunţului depus la D.A.M.B.J.I. de poliţist, care a sesizat că, în luna septembrie 2019, cu ocazia audierii bărbatului cercetat, acesta i-a promis suma de 2.000 de lire în scopul menţionat.

După audiere, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a dispus faţă de persoana în cauză punerea în mişcare a acţiunii penale şi cercetarea sub control judiciar, pentru dare de mită.

La documentarea cazului, lucrătorii Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA.

DGA mai anunţă că, tot marţi, poliţiştii judiciarişti de la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 34 de ani din judeţul Vrancea, după ce i-a dat 5.000 de lei unui agent de poliţie de la compartimentul rutier al Poliţiei Municipiului Adjud, pentru ca acesta să îl favorizeze pe timpul derulării anchetei într-un dosar penal în care era cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Aszfel, în 13 decembrie, poliţistul a sesizat D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea despre faptul că bărbatul s-a prezentat la locul său de muncă şi i-a propus să accepte primirea sumei de 5.000 de lei pentru a numai continua cercetările şi a nu-i mai întocmi dosar penal după ce, în ziua precedentă, fusese prins conducând  o autoutilitară având o concentraţie de 0,63 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

"Deşi agentul de poliţie a refuzat fără echivoc propunerea făptuitorului, acesta a insistat solicitându-i întrevederi atât în ziua de 14, cât şi în ziua de 16 decembrie a.c., fiind refuzat de fiecare dată. Ieri, 17 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, făptuitorul s-a prezentat din nou la locul de muncă al denunţătorului cerându-i o întrevedere, ocazie cu care a fost prins în flagrant în timp ce remitea denunţătorului suma de 5000 de lei în scopul menţionat", arată DGA.

Bărbatul este cercetat în libertate pentru dare de mită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.