Doi bărbaţi, unul din Bucureşti şi celălalt din judeţul Argeş, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc, fiind suspectaţi că au cultivat plante de cannabis, iar apoi au distribuit zeci de kilograme de droguri, cu preţul de 35 de lei/gram, către diverşi vânzători din municipiul Bucureşti. În urma unor percheziţii, procurorii şi poliţiştii au confiscat 25 de kilograme de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus, joi, reţinerea a doi inculpaţi pentru trafic de droguri de risc, ei fiind suspectaţi că au cultivat plante de cannabis, iar cantitatea de droguri recoltată, de ordinul zecilor de kilograme, a fost distribuită cu preţul de 35 de lei/gram către diverşi vânzători din municipiul Bucureşti.

Potrivit DIICOT, miercuri, procurorii de la Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, au făcut două percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în localitatea Cocou,  judeţul Argeş, ocazie cu care au fost ridicate 25 de kilograme de droguri de risc şi un sistem de întreţinere a culturii indoor şi outodoor de cannabis.

Astfel, la adresa din municipiul Bucureşti, Sectorul 5, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 5 kilograme de masă vegetală (inflorescenţe şi frunze) provenite din cultura de cannabis şi suma de 2.200 de lei. De la locuinţa din localitatea Cocou, judeţul Argeş, au fost ridicate alte 20 de kilograme de inflorescenţe şi frunze de cannabis, un sistem complet de întreţinere a culturii indoor şi outodoor de cannabis (cort, sistem de irigare, ghiceve, instalaţie de iluminare), 6 cartuşe de calibru 7,62 mm şi alte 1.650 de cartuşe de calibru 22 mm.

Cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit Poliţiei Române, suspectul din Bucureşti are 37 de ani, iar cel din judeţul Argeş - 49 de ani.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.