Doi bărbaţi sunt cercetaţi de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri după ce unul dintre ei ar fi adus în ţară, din Spania, aproape trei kilograme de cannabis şi peste 46 de grame de cocaină. Cei doi au fost prinşi în flagrant când încercau să depoziteze coletul cu droguri în maşina celui de-al doilea bărbat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au făcut, miercuri, o acţiune de prindere în flagrant, în Bucureşti, într-un dosar de trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

 

În urma cercetărilor s-a stabilit, că, în perioada lunii mai, un bărbat a introdus în ţară, fără drept, din Spania, cantitatea de 2.963,9 grame cannabis şi 46,45 grame cocaină. În acest sens, a cooptat un alt bărbat care, urmărind acelaşi scop al traficării drogurilor, a depozitat coletul în autoturismul său cu intenţia de a-l transporta la locuinţa sa.

"În cursul zilei de 08.05.2019, în jurul orei 11.35, într-o staţie de alimentare situată în apropierea Gării de Nord, a fost identificat un autoturism în care se aflau două persoane, suspecţi în cauză, care încercau să introducă în autoturism un colet ce se presupunea a conţine o cantitate importantă de droguri. În urma controlului efectuat asupra coletului mai sus menţionat s-a constatat că în interior se afla o pungă din plastic cu fragmente vegetale şi o altă pungă ce conţinea o substanţă de culoare albă", arată DIICOT.

În colet se aflau cantităţile de 2.963,9 grame cannabis şi 46,45 grame cocaină.

Joi, unul dintre bărbaţi, care a fost reţinut, va fi prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Celălalt a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cei doi bărbaţi au 28, respectiv 30 de ani.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Poliţiei Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.