Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi că au determinat mai multe tinere să practice prostituţia în Marea Britanie şi Itaia, dar şi că le-au dat fetelor bani cu dobândă, obligându-le apoi, prin constrângere morală, să le restituie împrumutul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Dolj au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea a doi bărbaţi - Sandu Sorin şi Şerban Ionel - pentru trafic de persoane şi camătă.

Miercuri, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi.

Potrivit DIICOT, în perioada 2010 - 2017, cei doi bărbaţi au exploatat sexual, prin determinarea la practicarea prostituţiei, mai multe tinere în  Marea Britanie, în localitatea Birmingham, precum şi în Italia, la Roma.

”Exploatarea sexuală s-a realizat prin acte de inducere în eroare, constrângere fizică şi/sau morală sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei ori prin darea de bani sau alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care avea autoritate asupra victimei”, arată anchetatorii.

Totodată, procurorii precizează că Şerban Ionel a dat bani mai multor persoane vătămate, iar ulterior, prin constrângere morală, le obliga să-i restituie împrumutul şi să-i plătească dobânzi.

De asemenea, Sandu Sorin se sustrăgea de la executarea unei pedepse de un an şi două luni de închisoare, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără să aibă permis de conducere.

În urma unor percheziţii făcute în Craiova şi în localitatea Virvoru de Jos, au fost ridicate suma de 17.750 de euro, patru pistoale, 47 de cartuşe cu bilă de cauciuc, telefoane mobile, memory-stick-uri, dar şi mai multe înscrisuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.