DNA precizează, marţi, într-un comunicat de presă că o directoare şi o inspectoare din Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa ar fi primit de la o persoană suma de 2.000 lei, pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafaţă de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian. Cele două au fost trimise în judecată, după ce şi-au recunoscut vina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei inculpatelor, pentru TIŢĂ MAGDALENA, cercetată sub control judiciar, la data faptei director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa şi CLIANTE ELENA MĂDĂLINA, cercetată în stare de libertate, la data faptei inspector superior în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că în data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiţă Magdalena şi Cliante Elena Mădălina ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafaţă de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.

În prezenţa avocaţilor, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:

- 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Tiţă Magdalena,

- 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Cliante Elena Mădălina.

Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Constanţa.

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.