Directorul Sucursalei de Distribuţie Electrica Focşani, Gabriel Popa, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că instituţia a fost ”copleşită” de numărul mare de avarii apărute zilele acestea în judeţul Vrancea, o astfel de situaţie nefiind întâlnită din anii '80.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Electrica Focşani a declarat, sâmbătă, că avariile apărute în reţeaua de distribuţie a curentului electric din perioada în care Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori şi viscol au fost numeroase, dar şi atipice, greutatea zăpezii rupând firele electrice şi stâlpii de curent în tot judeţul.

”Aceste probleme ne-au copleşit. Rar se întâmplă aşa ceva în reţeaua electrică. În istoria Focşaniului, în anii 80 a mai fost aşa. Precipitaţiile care au căzut, au avut o greutate foarte mare, fiind îmbibate cu apă şi au determinat ruperi de stâlpi de beton de medie tensiune. Pe data de 21 aprilie la ora 06:00 ne-am trezit având declanşate 43 de linii de medie tensiune care însemnau pentru noi nealimentarea a 1.138 de posturi de transformare. Asta înseamnă că aproape toate localităţile judeţului au fost afectate, aproximativ 70-80 de mii de consumatori.” a declarat Popa.

El a adăugat că în Vrancea însă sunt peste 5.200 de abonaţi care nu au curent electric iar situaţia poate să mai persiste câteva zeci de ore.

“Trebuie să vă spunem că sunt în jur de 40 de posturi care vor rămâne în continuare nealimentate. Ele sunt relativ izolate. Aceste posturi sunt alimentate din tronsoane de reţea care actualmente sunt căzute la pământ. Până  vineri seară, aveam inventariaţi 140 de stâlpi de medie tensiune rupţi. Sâmbătă dimineaţă, au mai fost raportate încă două tronsoane cu 16 stâlpi rupţi„ a adăugat directorul Gabriel Popa.

Conform estimărilor conducerii Electrica, toate problemele din reţeaua de electricitate vor fi remediate până luni seara.  

Conducerea Sucursalei de Distribuţie Electrica de la Focşani a precizat că peste 220 de muncitori lucrează pentru remedierea avariilor, fiind pe teren electricieni de la Distribuţie, dar şi cu muncitori de la AISE, de la Târgovişte, de la Râmnicu Vâlcea şi Ploieşti, urmând ca echipele să fie suplimentată şi cu muncitori de la Buzău.

„Vrem ca până duminică seara, cel târziu luni, să reluăm furnizarea de electricitate către toţi consumatorii”, a spus directorul Sucursalei de la Focşani, Gabriel Popa.

Acesta a arătat că vor mai rămâne circa 50 de puncte de transformare nealimentate, însă acelea sunt de la obiective secundare, din mediul rural şi nu afectează populaţia.

Totodată, Popa a declarat că centrala telefonică a sucursalei a fost depăşită de situaţie.

”Am avut probleme cu preluarea apelurilor. Centrala telefonică poate primi 50 de apeluri simultan. Dacă linia telefonică este foarte foarte aglomerată, mulţi îşi pierd răbdarea şi închid. Am avut, în aceste zile, 830 de convorbiri preluate şi 4.200 care au renunţat”, a precizat directorul Electrica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.