Jandarmeria Capitalei a confiscat 3.500 de materiale pirotehnice şi a întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru 17 persoane care au încercat comercializarea acestora în spaţiul public, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele zile, pe raza Capitalei, jandarmii au desfăşurat mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a comercializării de materiale pirotehnice. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare, au fost ridicate în vederea confiscării peste 3.500 de materiale pirotehnice şi au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru 17 persoane care au încercat comercializarea acestora în spaţiul public”, anunţă Jandarmeria Capitalei.

Direcţia de Jandarmi a Municipiului Bucureşti atrage atenţia asupra pericolelor prezentate de aceste materiale pirotehnice, reamintind faptul că deţinerea şi folosirea acestora se face numai de către persoane autorizate în condiţiile legii.

Autorităţile precizează că deţinerea sau folosirea de materiale pirotehnice interzise constituie infracţiune şi se pedepseşte în conformitate cu legea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.