Trei persoane specializate în trafic de migranţi au fost reţinute de către procurorii DIICOT din Galaţi şi vor fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Gruparea infracţională care cerea între 500 – 2.000 de euro pentru fiecare persoană se numea ”Cărăuşii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT din Galaţi au reţinut trei persoane, cu vârste cuprinse între 42 şi 48 de ani, suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat cu denumirea generică ”Cărăuşii”, specializat în săvărşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

”În fapt s-a reţinut că, începând cu luna septembrie 2018, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea ce priveşte racolarea, transportarea şi transferarea de persoane provenite din Asia şi România, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către ţări din vestul Europei, prin ascunderea acestora în locuri special amenajate în mijloacele de transport”, a transmis, vineri, DIICOT.

Sursa citată a precizat că membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca solicitanţi de azil în România şi le transportau către vestul ţării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în state din vestul Europei. 

Pentru aceste servicii migranţii plăteau sume cuprinse între 500 şi 2.000 de euro de persoană.

”La data de 09.11.2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul  SPTF Galaţi şi PTF Nădlac II, judeţul Arad, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia inculpatul P.P. a fost surprins în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare. La data de 16.05.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, au efectuat un număr de cinci  percheziţii domiciliare pe raza judeţului  Galaţi, la persoanele suspecte de constituirea  grupului infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi”, a mai transmis DIICOT.

La percheziţii s-au găsit 29 de telefoane mobile  şi suma de 5.900 de euro.

În cursul vineri, inculpaţii vor fi prezentaţi  Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.