Procurorii şi poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au făcut patru percheziţii la persoane care au amenajat culturi de cannabis şi aveau în locuinţe laboratoare pentru prepararea drogurilor. Au fost descoperite peste 120 de kilograme de masă verde pentru prepararea drogurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, percheziţiile au avut loc în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, la patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 58 de ani, suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

”În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2019, inculpatul M.M.S. a înfiinţat, pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa – Năsăud, două culturi de plante de cannabis, ajunse la maturitate cu înălţimi de 1,50 - 4 metri, în vederea obţinerii din acestea, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc cannabis, care ulterior urma să fie comercializat. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 30.09.2019, inculpatul M.M.S. împreuna cu inculpatul S.D.R. au procedat la recoltarea parţială a culturii de cannabis, pe care au transportat-o la locuinţele acestora”, a transmis, joi, DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că la locuinţele celor doi inculpaţi au fost identificate şi ridicate 181 de plante de cannabis în diferite stadii de creştere constituite în 5 culturi outdoor, reprezentând aproximativ 84 de kilograme de masă verde. Totodată, au fost ridicate aproximativ 40 de kilograme de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată şi aproximativ 5 kilograme de macerat de cannabis.

De asemenea, au fost identificate un laborator indoor pentru creşterea plantelor de cannabis, o instalaţie pentru distilarea maceratului de cannabis şi obţinerea de ulei de cannabis, manuale de utilizare a instalaţiilor, un uscător pentru plate de cannabis, cutii de fertilizatori, răsadniţă, aparat de vidat şi lipit, folii, grindere, telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi suma de 15.000 lei.

S-a stabilit, în urma cercetărilor, că, la săvârşirea faptelor au participat încă două persoane. Toţi cei patru suspecţi au fost reţinuţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.