Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispusreţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi viol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 20.12.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi viol. În cauză s-a reţinut că, în perioada 2017 – 2019, o inculpată şi-a exploatat sexual copilul minor (în vârstă de 13 ani la momentul debutului activităţii infracţionale), obligând-o să practice prostituţia în scopul obţinerii unor sume de bani şi alimente, care să acopere nevoile primare ale minorei şi ale sale”, precizează DIICOT. 

Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reţinut că, în perioada aprilie – mai 2019, a adăpostit persoana vătămată minoră în locuinţa sa şi a exploatat-o sexual, prin obligarea la întreţinerea de relaţii sexuale cu diverşi clienţi, apropiaţi ai inculpatului.

Activitatea infracţională a fost desfăşurată cu consimţământul mamei persoanei vătămate. În aceeaşi perioadă, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate minore de a-şi exprima în mod valabil voinţa, inculpatul a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta.
La data de 21.12.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.


Pe parcursul urmăririi penale, persoana vătămată a beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.


Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Ploieşti şi B.C.C.O. Bucureşti şi a beneficiat de sprijinul operaţional al jandarmeriei, mai precizează DIICOT. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.