Conducerea DIICOT şi cea a Direcţiei Naţională Antimafia şi Antiterorism din Republica Italiană au semnat, joi, un nou memorandum de cooperare, pentru a actualiza un acord semnat în 2012. Acesta are scopul de a consolida schimbul de informaţii şi colaborarea pentru lupta împotriva criminalităţii organizate transnaţionale, terorismului şi finanţării acestuia, traficului de droguri, criminalităţii economico-financiare şi spălare a banilor şi celei informatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, 13 iunie 2019, la Roma, Italia, a avut loc semnarea unui nou Memorandum de cooperare între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism, reprezentată de către domnul  Felix Oliver Bănilă, procuror şef şi Direcţia Naţională Antimafia şi Antiterorism din Republica Italiană, reprezentată de către domnul Federico Cafiero de Raho, procurorul naţional antimafia", se arată într-un comunicat de presă transmis de DIICOT.

Conform sursei citate, actualizarea acordului de cooperare semnat în 5 decembrie 2012 a avut ca scop consolidarea schimbului de informaţii şi a colaborării destinate întăririi luptei împotriva criminalităţii organizate transnaţionale, cu referire la infracţiunile de terorism şi finanţare a terorismului, trafic de droguri, criminalitate economico-financiară şi spălare a banilor, criminalitate informatică, precum şi combaterea altor forme infracţionale grave, care reprezintă o ameninţare majoră pentru siguranţa ambelor state.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.