DIICOT anunţă că au fost deschide 74 de dosare penale pentru deţinerea de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, după Festivalul Saga, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura centrală au fost înregistrate, până în prezent, un număr de 74 cauze penale, dintre care 70 la data de 09.06.2022, constituite ca urmare a înaintării proceselor – verbale de constatare întocmite de către organele cu atribuţii de asigurare şi menţinere a ordinii publice cu ocazia activităţilor desfăşurate de acestea în contextul festivalului”, transmite joi DIICOT, referindu-se la Festivalul Saga ca la ”un festival care a avut loc în municipiul Bucureşti în perioada 03 – 05 iunie 2022”.
Actele de constatare au vizat comiterea infracţiunii de deţinerea de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, structură specializată în combaterea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism, efectuează urmărirea penală în aceste cauze, potrivit dispoziţiilor art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă nr. 78/2016, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc/trafic de droguri de mare risc şi deţinerea de droguri de risc/de mare risc pentru consum propriu.
”Precizăm că, în vederea justei soluţionări a cauzelor, substanţele identificate şi ridicate cu ocazia constatării infracţiunilor, urmează a fi trimise laboratoarelor de analiză şi profil al drogurilor. Aspectele de interes public urmează a fi comunicate după realizarea activităţilor şi dacă divulgarea acestora nu afectează mersul anchetelor penale”, anunţă instituţia.

Un tânăr a murit, 13 persoane au ajuns la spital din cauza consumului de droguri la festival.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.