DIICOT anunţă că procurorii au dispus reţinerea a 105 persoane şi plasarea sub control judiciar a 24 de suspecţi, în urma percheziţiilor la reţele de traficanţi de droguri. Stupefiante, bani, autoturisme şi bani, descoperite în timpul descinderilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma celor peste 50 de acţiuni operative efectuate în cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, la data de 19.10.2022 de către procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au fost descoperite şi ridicate 11.959 grame de canabis, 276 de plante de canabis, 186 seminţe de canabis, aproximativ un kilogram de cocaină, 55 de grame de ciuperci halucinogene, 1.745 grame de substanţe cu efect psihoactiv, 339 de comprimate de droguri de risc şi de mare risc, 60 de grindere, 48 de cântare de precizie, diverse sisteme informatice şi medii de stocare, 49 de bucăţi de materiale pirotehnice, o armă letală, 6 arme neletale, arme albe”, a anunţat, joi, DIICOT, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a mai precizat că au fost identificate şi ridicate în vederea indisponibilizării 10 autoturisme, 20 de kilograme de argint, aproximativ un kilogram de aur, sumele de 136.000 de euro, 109.570 de lire sterline, 644.000 de lei, 19.000 de dolari şi 8.150 de euro care prezintă urme de contrafacere.  

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a trei imobile. 

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus măsura reţinerii faţă de 105 suspecţi/inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi 24 de inculpaţi”, a mai transmis DIICOT.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.