Peste 240 de sesizări ale unor cazuri de abuz, exploatare sau neglizare au fost depuse în judeţul Sibiu de la începutul anului, vizând aproape patru sute de copii, specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu afirmând că "violenţa asupra copiilor rămâne o crimă ascunsă destul de răspândită”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii DGASPC Sibiu, de la începutul anului au fost înregistrate 241 de sesizări de suspiciuni de abuz, neglijare şi exploatare, care au făcut referire la un număr de 393 de copii.

Conform statisticilor, în anul 2015, la nivelul DGASPC Sibiu au fost înregistrate 755 de sesizări de suspiciune abuz, neglijare, exploatare, din care 365 sesizări au fost confirmate. Sesizările au făcut referire la 1.139 de copii.

De asemenea, în anul 2016 DGASPC Sibiu s-a confruntat cu 644 de sesizări de suspiciune abuz, neglijare şi exploatare pentru un numar de 1.118 copii.

"Din nefericire, chiar şi astăzi, ca şi în trecut, violenţa asupra copiilor rămâne o crimă ascunsă destul de răspândită şi prea puţin o preocupare prezentă în conştiinţa colectivă. Pentru a pune capăt violenţei şi tratamentului abuziv împotriva copiilor trebuie avute în calcul mai multe măsuri, iar cele deja adoptate trebuie să fie mai bine implementate. Totodată, responsabilitatea noastră este de a asigura şi susţine tratamentul necesar şi reabilitarea copiilor care au căzut victime abuzurilor”, arată reprezentanţii DGASPC Sibiu.

Potrivit acestora, în 4 iunie, în fiecare an, este marcată “Ziua internatională a copiilor victime ale agresiunii”, începând din 1982 când, membrii Adunării Generale ONU, "şocaţi de numărul mare de copii palestinieni şi libanezi care au căzut victime ale actelor de agresiune din partea Israelului”, au decis să comemoreze în fiecare an ziua de 4 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.