Deţinutul de la Penitenciarul Ploieşti care evadase de la o firmă unde lucra a fost prins de poliţişti, miercuri seară, în apropierea unei stâne din comuna Drajna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urmă cu puţin timp, poliţiştii l-au depistat pe evadat în apropierea unei stâne, din satul Cătunu, comuna Drajna", au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Prahova.

Poliţiştii de la Poliţia Judeţeană Prahova au fost sesizaţi, miercuri, în jurul orei 16.40, de reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti, despre faptul că un bărbat care executa o pedeapsă privativă de libertate, în regim deschis, a plecat de la o societate comercială din comuna Poseşti, unde desfăşura activităţi lucrative, fără a mai reveni la unitatea de penitenciar.

Bărbatul se numeşte Florian Nicuşor Bucur, este din judeţul Prahova şi are 27 de ani.

El are 1,80 metri înălţime, statură atletică, păr şaten, ochi albaştri, frunte lată, nu poartă mustaţă, barba rasă. El era îmbrăcat cu un tricou verde, pantaloni bluejeans albaştri trei sferturi, iar in picioare avea adidaşi albi.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), bărbatul era condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru furt calificat

"În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Prahova, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului", arăta ANP, într-un comunicat de presă.

Sursa citată menţiona că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.