Poliţiştii fac, joi, 17 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Brăila şi Bacău, la persoane şi firme din domeniul comerţului cu material lemnos, suspectate că ar fi înregistrat achiziţii fictive pentru a se sustrage de la plata TVA şi a impozitului pe profit, dar şi că au retras ulterior banii din aceste tranzacţii nereale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Română, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române fac 17 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Brăila şi Bacău la persoane şi firme care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 13.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Descinderile au loc la sediile sociale ale unor firme, dar şi la locuinţele unor persoane care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului cu material lemnos. 
 
Două firme ale unei persoane din Bucureşti sunt suspectate că, în perioada 2008 – 2015, ar fi înregistrat achiziţii fictive de europaleţi şi paleţi
industriali de la şapte societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti. 
 
”Prin aceste operaţiuni s-a urmărit sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit. În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală, reprezentantul celor două societăţi comerciale ar fi transferat, prin tranzacţii succesive, aproximativ 30.000.000 de lei în conturile celor şapte societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă”, se arată în document.
 
Potrivit sursei citate, sumele, reprezentând contravaloarea fictivă a achiziţiilor nereale, ar fi fost retrase ulterior în numerar şi restituite
celor care ar fi efectuat plăţile.
 
Prejudiciul creat statului a fost estimat la 13 milioane de lei, iar suma care face obiectul spălării de bani se ridică la 30 de milioane de lei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.