Opt gospodării au fost afectate de alunecări de teren în localitatea dâmboviţeană Glodeni, iar autorităţile au evacuat şase familii, în total 17 persoane. De asemenea, reţeaua electrică a fost afectată de alunecarea de teren, iar drumul sătesc pe care se face accesul la cele opt gospodării este impracticabil pentru autovehicule.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţ, în satul Guşoiu din comuna Glodeni s-au produs alunecări de teren, fiind afectate opt gospodării, dintre care una nelocuită.

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Glodeni a dispus evacuarea a şase familii, formate din 17 persoane şi a bunurilor acestora, în locaţiile stabilite de CLSU. 

Prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), paza bunurilor familiilor evacuate va fi asigurată de cadre ale Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. 

De asemenea, în urma alunecării teren, a fost afectată şi reţeaua electrică a locuinţelor, echipele de la Electrica fiind pe teren pentru remedierea situaţiei.

Totodată, drumul sătesc pe care se face accesul la cele opt gospodării este impracticabil pe o lungime de aproximativ 800 de metri pentru deplasarea mijloacelor auto, fiind permis doar accesul pietonal.  

“Conducta de alimentare cu apă potabilă este fisurată, întrurupându-se alimentarea cu apă la gospodăriile afectate. A fost înştiinţată Compania de Apă Târgovişte, care urmează a interveni pentru alimentarea cu apă a zonei afectate”, a precizat sursa citată.

Calea de acces în comuna Glodeni (DJ 716) este afectată de o alunecare de teren, o bandă de circulaţie fiind impracticabilă pentru circulaţia auto. Echipele de la SCLDP Dâmboviţa acţionează în teren pentru remedierea provizorie a situaţiei.

Alunecǎrile de teren au mai afectat o suprafaţǎ de circa 20 hectare de grǎdini agricole şi cu pomi fructiferi.

O comisie de specialişti, formată prin ordin al prefectului, se va deplasa joi, la faţa locului, pentru evaluarea pagubelor produse în urma alunecărilor de teren. De asemenea, o altă comisie de specialişti din ţară, care va realiza un studiu la faţa locului, urmând a face recomandări pentru atenuarea efectelor de alunecare.

Alunecarea de teren este monitorizată permanent de către CLSU Văleni Dâmboviţa şi ISU Dâmboviţa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.