Apele râului Dâmboviţa au ieşit din matcă duminică, în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, viiturile acoperind un teren de sport, trei grădini, dar şi un drum judeţean, pe o distanţă de 200 de metri. Afectate de inundaţii au fost şi unele zone din Târgovişte, Cojasca, IL Caragiale şi Bărbuleţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca urmare a precipitaţiilor abundente, râul Dâmboviţa a iesit din matcă pe raza localităţii Gheboieni şi a inundat un teren de sport, trei grădini şi DJ 702B pe o distanta de circa 200de metri. În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în şanţ şi au evacuat două persoane din acesta care nu necesită îngrijiri medicale” informează, duminică după amiază, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
 
Din cauza inundaţiilor provocate de ploile abundente a fost nevoie de intervenţii ale pompierilor şi în municipiul Târgovişte pe strada Zorilor, precum şi în comuna Cojasca, sat Iazu, în comuna IL Caragiale şi în comuna Bărbuleţu pentru evacuarea apei din trei curţi şi un beci, inundate.
În urma evenimentelor nu au fost înregistrate victime. 
 
 
Judeţul Dâmboviţa se află în continuare sub avertizare hidrologică Cod galben valabilă până luni, ora 24:00 pentru râurile Dâmboviţa şi Ialomiţa. Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare.
„Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora”, mai transmit pompierii populaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.