O sută patruzeci şi nouă de persoane care au susţinut în fals că activitatea artistică le-a fost afectată de pandemie sunt cercetate, în cadrul unui dosar penal, instrumentat de către poliţiştii din Dâmboviţa. Prejudicul este estimat la 1,6 milioane de lei, peroanele vizate urmând a fi audiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 24 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa, ca urmare a activităţilor de cercetare penală efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi fals în declaraţii, au pus în aplicare 149 de mandate de aducere. Persoanele, toate din judeţul Dâmboviţa, au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri”, a transmis, iercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, persoanele bănuite ar fi declarat în fals că, în contextul epidemiologic actual generat de răspândirea virusului Sars-CoV-2, activitatea artistică le-ar fi fost afectată şi ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita şi primi indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială.

 Prejudiciul cauzat este estimat la 1.600.000 de lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.