Turla bisericii din Arcani este în pericol de prăbuşire, în urma cutremurului de 5,7 produs, marţi, în judeţul Gorj. În aceeaşi localitate, mai multe persoane au semnalat ţigle căzute de pe imobile. De asemenea, tavanul cinematografului din mall s-a deteriorat. Peste 30 de apeluri la 112 au fost înregistrate în judeţul Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit fotografiilor postate pe Facebook, turla bisericii din Arcani, judeţul Gorj, este în pericol de prăbuşire.

În imagini se vede cum clădirea veche are fisuri mari, iar unele părţi din tencuială s-au desprins.

FOTO - Facebook/ Narcis Daju
FOTO - Facebook/ Narcis Daju

În aceeaşi localitate, mai multe persoane au semnalat că au căzut ţigle de pe case.

”Cel puţin 100 de ţigle mi-au căzut de pe casă”, a afirmat o femeie.

Totodată, tavanul cinematofrafului din mall-ul din Târgu Jiu s-a deteriorat, iar mai multe coşuri de fum de la Primărie s-au prăbuşit.

”În urma cutremurului produs în urmă cu puţin timp, în Oltenia, judeţul Gorj, cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 30 de apeluri care semnalează  fisuri apărute la anumite construcţii sau elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins. Din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, a transmis ISU Gorj.

Echipajele de intervenţie intervin acolo unde au fost semnalate situaţii de urgenţă şi continua misiunile de recunoaştere/patrulare pentru că este prioritar să ne asigurăm că nu sunt persoane care au avut de suferit.

”În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a mai transmis instituţia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.