Cursurile au fost suspendate, vineri dimineaţă, la două licee din Târgovişte, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că în cele două unităţi de învăţământ au fost amplasate bombe. Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, spune că la momentul anunţului cu bombă cursurile în cele două licee nu începuseră, iar autorităţile nu au mai permis accesul elevilor şi al cadrelor didactice. El a precizat că au fost primite două mesaje privind amplasarea unor bombe, iar în ultimul s-a menţionat că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli”. Autorităţile au stabilit, în urma verificărilor care au durat câteva ore, că alerta a fost falsă, dar cursurile rămân suspendate vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursurile în cele două licee din Târgovişte unde au fost alerte cu bombă false nu vor fi reluate vineri

Cursurile în cele două licee din Târgovişte unde s-a anunţat că au fost amplasate bombe, în urma verificărilor stabilindu-se că alertele au fost false, nu vor fi reluate în cursul zilei de vineri, urmând ca reprezentanţii conducerii şcolilor să stabilească modalitatea în care vor fi recuperate orele.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Valentin Stancu, a declarat, pentru News.ro, că elevii Colegiului Naţional "Constantin Carabella", care vineri au fost evacuaţi în urma alertei cu bombă, nu vor reveni la cursuri, urmând ca reprezentanţii conducerii şcolii să stabilească modalitatea în care acestea vor fi recuperate.

 

Elevii de la Liceul de Artă "Bălaşa Doamna" erau în săptămâna "Şcoala Altfel" şi făceau activităţi în afara şcolii, astfel încât nu a fost nevoie să fie evacuaţi, a precizat reprezentantul ISJ Dâmboviţa.

UPDATE - Alerta cu bombă de la cele două licee din Târgovişte a fost falsă; urmează să fie identificată persoana care a trimis mesajele

Alerta cu bombă de la liceele ”Constantin Carabella” şi ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte a fost falsă, autorităţile care au verificat cele două clădiri în care funcţionează unităţile de învăţământ negăsind niciun dispozitiv exploziv. Poliţiştii urmează să identifice persoana care a trimis mesajele privind alarmele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Dinu, autorităţile din judeţ au finalizat verificările în cele două licee din Târgovişte unde s-a anunţat prin sms că ar fi amplasate dispozitive explozive, fără să găsească vreun astfel de dispozitiv.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu se ştie cine este persoana care a trimis la IPJ Dâmboviţa şi Inspectoratul de Jandarmi mesajele prin care anunţa că în cele două licee au fost amplasate bombe. 

UPDATE - Prefect: Am primit un mesaj prin care se anunţa că la ora 11.00 vor fi aruncate în aer cele două licee

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, a declarat că au fost primite două mesaje privind amplasarea de bombe la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella” şi la Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte, în unul dintre acestea menţionându-se că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli”. Verificările la Liceul de Artă s-au finalizat, iar niciun dispozitiv exploziv nu a fost găsit.

Antonel Jîjîie a afirmat că iniţial a fost primit un sms prin care autorităţile erau informate că Liceul ”Constantin Carabella” şi Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte vor fi aruncate în aer, ”dacă niciun reprezentant nu va veni în faţa Primăriei, la ora 7.36, pentru negocieri”. 

”La 7.36, negociatorii de la Poliţie au mers acolo, dar nu era nimeni. Am primit apoi alt mesaj prin care se anunţa că la ora 11.00 vor fi aruncate în aer cele două şcoli, dat fiind că negociatorii nu sunt serioşi. Nu ştim despre ce seriozitate era vorba”, a declarat prefectul. 

De asemenea, el a menţionat că a fost întreruptă alimentarea cu gaze, iar la ora 10.45 va fi oprită şi energia electrică.

Prefectul a precizat că autorităţile vor verifica de unde au fost cumpărate cartelele prepay de pe care au fost trimise cele două mesaje prin care erau anunţate alertele cu bombă.

”Va fi greu să găsim cine a declanşat alerta”, a menţionat prefectul. 

El a mai spus că Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” a fost deja verificat şi nu s-a găsit niciun dispozitiv exploziv, iar în prezent echipele de pirotehnişti se află la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella”. 

Prefectul Jîjîie a spus că la momentul anuţului cu bombă cursurile în cele două licee nu începuseră, iar autorităţile nu au mai permis accesul elevilor şi al cadrelor didactice în cele două unităţi de învăţământ.

Prefectura recomandă oamenilor să-şi păstreze calmul şi ”să nu intre în panică întrucât autorităţile competente sunt în teren şi derulează activităţi specifice pentru prevenirea oricărui eveniment negativ”.

Alertă cu bombă în două licee din Târgovişte; elevii şi cadrele didactice au fost evacuaţi

Sute de elevi şi cadre didactice de la două licee din Târgovişte au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineaţă, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că în cele două unităţi de învăţământ au fost amplasate bombe. Autorităţile fac verificări în incinta celor două licee.

Surse din administraţia locală au declarat pentru News.ro că alertele au fost primite de Poliţia Judeţeană Dâmboviţa şi Inspectoratul de Jandarmi, autorităţile decizând evacuarea de urgenţă a elevilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipe pirotehice fac verificări în incinta clădirilor celor două şcoli.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.